تجارب و درس‌های آموخته در خدمت حفاظت

حفاظت علمی پیچیده است که تحت تاثیر شرایط و گونه‌ هدف می‌تواند رنگ و بویی متفاوت به خود بگیرد. پیچیدگی‌ها زمانی بیشتر می‌شود که در یک پروژه، پای مردم محلی و منافعشان نیز در میان باشد. ایجاد شرایط برد برد می تواند بزرگترین معضل پیش‌روی حفاظتگران باشد. در این شرایط گاه ممکن است پروژه‌ای مشابه با اهدافی یکسان، طی رویکرد و روش‌های متفاوت به نتیجه برسد. حفاظتگران همواره باید با در نظر گرفتن شرایط موجود و تجارب پیشین، با ذهنی باز در میدان حفاظت فعالیت کنند.

انجمن از سال ۱۳۹۳ پروژه‌ای تحت عنوان «خروج دام از مراتع زیستگاه یوزپلنگ آسیایی» را با حمایت و مشارکت کمیته ملی IUCN در کشور هلند آغاز کرده است. پروژه‌ای با هدف یافتن راه حلی مناسب و کارامد جهت کاهش فشار چرای دام در زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی که با چالش‌های متعددی روبرو بوده است. چالش‌هایی که بعضا درس‌های ارزشمندی برای کارشناسان انجمن به همراه داشته است.

کمیته ملی IUCN در کشور هلند در بیست سال اخیر منابع مالی مورد نیاز ۱۰۰ تشکل غیرانتفاعی در سراسر جهان را تامین کرده تا زمین‌های بیشتری را برای حفاظت از حیات‌وحش خریداری یا آزادسازی کنند. مجموعه درس‌های آموخته این پروژه‌ها اخیرا در کتابچه‌ای توسط این کمیته به انتشار رسیده است. انجمن نیز گوشه‌ای از تجارب خود در طول این پروژه را در بخش Harvesting in the Storm این کتابچه به اشتراک گذاشته است.

شما می‌توانید این کتابچه را از لینک زیر دریافت نمایید.

Related posts

امید برای نجات یوز ایرانی کمرنگ‌تر شد

آغاز همکاری انجمن با برند RNS

شرکت انجمن در سرشماری تابستانه توران