تغییر روش، بخشی از حفاظت است

مدیر بخش آموزش و مشارکت های مردمی انجمن یوزپلنگ ایرانی گفت: بارها در طول عمر ۱۷ ساله انجمن یوزپلنگ ایرانی متوجه شدیم برای حفاظت باید روشمان را تغییر دهیم و نباید از این موضوع بترسیم.

 

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر بخش آموزش و مشارکت های مردمی انجمن یوزپلنگ ایرانی در نشست هجدهمین سال تاسیس انجمن پس از ارائه تاریخچه‌ای از فعالیت‌های این انجمن گفت: از سال ۱۳۸۶ ماجرای روز یوز شروع شد و باعث شد خیلی از افراد به انجمن یوز بپیوندند. برای ما همیشه این طور بوده که مشکل نیروی انسانی داشتیم و بزرگترین ویژگی روز یوز برای ما که نقطه اوجش سال ۱۳۹۴ شد این بود که ۸۰ نفر درگیر برگزاری آن جشنواره بودند.

مرتضی پورمیرزایی برخی از دشواری‌های برگزاری این جشنواره را برشمرد و تاکید کرد: فکر می‌کنم ما واقعا همیشه به سمت جلو رفتیم و کاری را نکردیم که انتظار می‌رفت انجام بدهیم بلکه کاری که علم از ما انتظار داشت را انجام دادیم. پروژه‌های آموزشی اولین پروژه‌های انجمن بودند و از جایی به بعد پرسیدیم که آیا واقعا آموزش کافی است یا باید کار دیگری هم بکنیم؟

وی ادامه داد: سال ۹۱ این تلنگر را تجربه کردیم و به منطقه درفک گیلان رفتیم و درباره این که چرا پلنگ کشته می‌شود کار کردیم. وقتی تیم وارد منطقه شد و پرسشنامه پر کردیم همکاران ما دیدند یک جای کار می‌لنگد و همه چیز به کلی تغییر کرد و نگاه انجمن به حفاظت دگرگون شد و از آموزش به مشارکت مردمی رسیدیم.

 

 

مدیر بخش آموزش و مشارکت های مردمی انجمن یوزپلنگ ایرانی افزود: آنجا فهمیدیم که اگر می‌خواهیم به حفاظت بپردازیم باید به ریشه‌های اصلی مشکل بپردازیم. آنجا به این مساله رسیدیم که موضوع اصلی کشته شدن گاو در این جاست نه پلنگ! و هدف ما این شد که به نحوی کشته شدن گاو را کاهش بدهیم. موضوعی که پروژه‌های بعدی ما را هم تغییر داد و باعث شد نگاهمان محدود نشود به این که به منطقه برویم و آموزشی بدهیم و برگردیم.

پورمیرزایی تاکید کرد: پروژه‌های بسیاری را با همین تغییر رویکرد پیش بردیم. چند سال بعد موفق شدیم برای نخستین بار با همکاری مردم یک منطقه خارج از مناطق حفاظت شده دوربین بگذاریم در حالی که قبلا داخل مناطق حفاظت شده هم مشکل امنیت دوربین‌ها را داشتیم.

وی ادامه داد: بارها متوجه شدیم که باید روش‌هایمان را تغییر دهیم و پشتیبان مالی ما هم در این مورد از ما حمایت کرد و به ما هم اعتماد کرد. الان پروژه شکل دیگری پیدا کرده و متممی روی پروژه آمده است.

مدیر آموزش و مشارکت انجمن یوزپلنگ ایرانی در پایان گفت: بسیار خوشحالم که از تغییر روش نترسیدیم و کاری که علم به ما می‌گفت را انجام دادیم. علمی که می‌توانست نه فقط زیست‌شناسی، که جامعه‌شناسی و اقتصاد هم باشد.

 

منبع: خبرگزاری مهر

Related posts

امید برای نجات یوز ایرانی کمرنگ‌تر شد

آغاز همکاری انجمن با برند RNS

بررسی گزارش مشاهده یوزپلنگ در روستای کلات سادات فرومد