نوزدهمین سمینار حیات وحش انجمن یوزپلنگ ایرانی با محوریت گوشتخواران بزرگ جثه برگزار گردید. در این سمینار 35 نفر از علاقمندان و کارشناسان شرکت کرده و مباحث مطرح شده را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.
در بخش نخست سمینار آقای علی رضایی از اهمیت آشیان بومشناختی غذایی گوشتخوران بزرگ جثه صحبت و سوال پژوهش خود را این طور مطرح کردند: آیا آشیان بومشناختی غذایی پلنگ و یوزپلنگ در منطقه حفاظتشده کوه بافق با همدیگر همپوشانی دارد؟
ایشان تحت عنوان تحقیقی با موضوع « بررسی آشیان بومشناختی پلنگ و یوزپلنگ در منطقه حفاظت شده کوه بافق» به این سوال پاسخ دادهاند. بنابر نتایج بدست آمده از جمعآوری و مطالعه سرگینهای دو گونه، پلنگ از تعداد بیشتری طعمه نسبت به یوزپلنگ استفاده کرده و تقریبا اولین طعمهای که در دسترسش قرار میگیرد را شکار میکند ولی یوزپلنگ از تعداد طعمه کمتری تغذیه کرده و در شکار، تخصصیتر عمل مینماید. در نهایت این دو گونه در شکار سمداران وحشی که طعمه غالبشان است دارای هم پوشانی کامل در زیستگاه میباشند.
در بخش دوم از «تخمین اندازه جمعیت خرس قهوهای در منطقه حفاظت شده ارسباران» صحبت شد. این پژوهش با روشهای مولکولی توسط آقای احسان محمدی مقانکی بر روی سرگین خرسهای قهوهای منطقه ارسباران انجام گرفته که در طی 10 هفته نمونهبرداری در منطقه و جمع آوری 106 نمونه سرگین، تعداد 31 فرد خرس قهوهای شناسایی شده است که 19 فرد آنها نر و 11 فرد آنها ماده بودهاند. جهت حفاظت بهتر از گونه جمعیت خرس در ارسباران تخمین زده شده است که به خوشبینانهترین شکل 67 فرد و بد بینانه ترین شکل حداقل 37 فرد خرس در منطقه وجود دارند.
این نشستها با همکاری انتشارات فنی ایران در محل سالن اجتماعات این انتشارات به صورت دو ماه یکبار برگزار میگردد.